M
E
N
U

De Proefsessie

Tips

Een proefsessie is voor zowel jou als voor mij als stylist erg waardevol! Daarom zitten deze standaard in de arrangementen begrepen.

Wanneer je bij mij boekt kies je een arrangement, op basis hiervan wordt de duur van jouw proefsessie bepaald. Kies je voor arrangement gold? Dan duurt de proefsessie ongeveer 1,5 uur. 
Bij arrangement Diamond wordt er 3,5 uur uitgeboekt voor jou. 

Voor de proefsessie

Na dat jij geboekt hebt, krijg jij ook een intake formulier toegestuurd in je mail. Ik vraag je deze minimaal 1,5 week vóór de proefsessie in te vullen. Doormiddel van dit formulier kan ik vooraf al bekijken wat jouw wensen en zorgen zijn en kunnen we tijdens te proefsessie gericht hier over praten.  

Ook vraag ik je inspiratie foto’s te sturen voor je haar en/of make-up. Hier door kunnen we makkelijk ondervinden wat jouw visie is. 

Mocht je geen idee hebben wat je wilt qua bruidslook dan kun je mij ook gewoon mijn ding laten doen. Je hebt mij tenslotte geselecteerd omdat mijn stijl jou erg aanspreekt! Dit wordt regelmatig gedaan en stelt nooit teleur. Dit komt ook gedeeltelijk omdat je er dan erg open in gaat en je meer in het moment kan leven en wat meer los laat.

Wanneer is de proefsessie?

Ik neem ongeveer 3-2 maanden voor jouw trouwdatum contact met je op voor het plannen van je sessie. Deze vind 2-1 maand(en) vooraf aan de trouwdag plaats.

Waarom specifiek dit tijdslot? Ik benoem hier vaak 2 hoofdredenen voor namelijk;

1. Jouw haar & huid textuur veranderd vaak, dit kan te maken hebben met stress, hormonaal, het seizoen of door behandelingen die jij vooraf nog doet. Om goed te kunnen bepalen welke technieken en producten ik nodig heb voor jouw look is het erg belangrijk dat jouw huid en haar conditie zo dicht mogelijk lijkt op wat het is op de trouwdag.
2. Je zal gedurende de plan periode van je trouwdag ook inspiratie op doen voor jouw look. Aangezien er enorm veel keuze is en je altijd nieuwe dingen zal zien, weet ik uit ervaring dat het daarom beter is om pas dichtbij je bruiloft wanneer het hele plaatje al bijna compleet is, pas je proefsessie te doen. Dan heb je een goed beeld van wat er allemaal kan, wat je mooi vind en heb je hierna niet snel een andere look die je wilt proberen. Zo hoef je geen extra proefsessie in te plannen en krijg je minder keuze stress.

Je mag natuurlijk altijd eerder mocht je dit willen!

Tijdens de proefsessie

Tijdens de proefsessie mag je max. 1 persoon mee nemen. Ook dit heeft een aantal redenen namelijk: make-up en haarstyling is iets heel persoonlijks, jij kan een compleet andere style hebben dan jouw vriendinnen. Bij zoiets als je bruiloft wil je natuurlijk wel dat alles perfect is! Maar dit kan er ook voor zorgen dat je sneller gaat twijfelen aan jezelf en aan jouw eigen keuzes.
Daarom kan het zo zijn dat wanneer jij te veel meningen hebt over jouw look, jij ook hier aan gaat twijfelen en misschien wel weg loopt met iets wat jouw vriendinnen misschien wel helemaal geweldig vinden maar jij niet.. Dit is natuurlijk niet de bedoeling! Daarom is mijn advies ook dat als je al iemand mee neemt, dit iemand zou moeten zijn die precies jouw style snapt of heeft. 

De proefsessie vind plaats in mijn studio, dit omdat ik veel producten en tools heb om mee te werken en we vooraf niet weten welke look het uiteindelijk wordt en wat het beste bij je past. 

Tijdens de sessie bespreken we het intake formulier, de inspiratie foto’s, jouw jurk en de sfeer van jouw bruiloft. Nadat ik alle info heb verzameld, gaan we beginnen met jouw haar en/ of make-up.  

Na de proefsessie

Na de proefsessie noteer ik alles wat wij hebben gedaan en besproken in jouw persoonlijke facechart en dossier. Ook maak ik standaard nog even een foto van jou na de proefsessie om deze bij het document te voegen. Deze info ik handig voor mij om te bewaren tot aan jouw trouwdag zodat ik precies kan onthouden wat jouw wensen zijn en hoe we jouw gekozen look hebben gecreëerd. 

Ook kan ik nu een concrete indicatie geven over hoe lang wij bezig zijn en dus onze planning.

Na de proefsessie kan je altijd, zelfs op de ochtend van jouw bruiloft, nog kleine aanpassingen laten doen. Heb je grotere aanpassingen of wil je een andere look proberen kan dat ook maar adviseer ik wel om een extra proefsessie in te plannen. 

Bruidsmake-up & Bruidskapsels in Groningen, Proefsessie

 

February 29, 2024

Skincare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

@hetbeautyinstituut